UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регіонали Тігіпко і Фабрикант внесли в Раду законопроект про офіційний статус російської мови

Регіонали підрахували, що російською мовою щодня користуються понад 14 мільйонів українців.

Народні депутати фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко і Світлана Фабрикант зареєстрували законопроект про внесення змін до закону України "Про засади державної мовної політики", яким пропонується надати російській мові статус офіційної.

Коментуючи дану законодавчу ініціативу, народний депутат, кандидат у президенти України Тігіпко пояснив, що ігнорування інтересів російськомовних громадян посилює напругу в суспільстві, загрожує розколом країни і втратою державного суверенітету.

Законопроект спрощує отримання освіти рідною мовою, а також спілкування з органами влади, при нотаріальному оформленні документів, судочинстві та інших сферах.

Тігіпко вважає, що в подальшому російська мова має стати другою державною.

"Змінюючи закон про основи державної мовної політики, ми робимо тільки перший крок. У моїй програмі пункт про державний статус російської мови - один з основних. На посту президента буду домагатися внесення відповідних змін до Конституції", - сказав він.

Народний депутат зазначив, що українська мова залишається державною мовою, обов'язковим до використання державними органами.

"Російською мовою щодня користуються понад 14 мільйонів українців. Буде справедливо і правильно надати російській мові статус офіційної. Це відображає реальну мовну ситуацію в Україні", - підкреслив Тігіпко.

"Перезавантаження мовної політики допоможе заспокоїти напружену ситуацію і усуне ґрунт для постійно виникають спекуляцій на темі мови", - упевнений Тігіпко. !zn

Читайте також:

Ахметов вибрав Росію: Добкін - єдиний кандидат від Партії регіонів

ЦВК зареєструвала кандидатами в президенти Тігіпка, Добкіна і Рабиновича

Регіонали на політраді підтримали кандидатуру Добкіна на президентських виборах

Олег Царьов подав документи в ЦВК для реєстрації кандидатом у президенти