UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регіонали та комуністи залишили залу Ради: роботи не буде

Після наради у спікера члени фракцій Партії регіонів їм КПУ покинули сесійну залу. Народні депутати від опозиції продовжують блокувати трибуну і президію Ради.

Засідання у вівторок так і не відкрилося.
Народні депутати від фракцій Партії регіонів і КПУ зібрали картки для голосування і покинули сесійну залу Верховної Ради України.

При цьому голова фракції КПУ Петро Симоненко заявив, що 5 березня парламент працювати не буде: "Можливо, завтра вдасться домовитися і парламент запрацює".

Як заявив у свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, переговори між лідерами парламентських фракцій щодо розблокування роботи Ради в даний час не ведуться. Відповідаючи на питання журналістів, чи призначений новий етап переговорів з цього питання, він сказав: "Поки ні".

"Кожна сторона розійшлася при своїй думці і буде займатися тим, чим вважає за потрібне", - сказав Єфремов.

За його словами, депутати фракції Партії регіонів будуть працювати "за планом, займатися творчою роботою, за відповідним планом, який є у фракції".

Засідання у вівторок так і не відкрилося. Близько 50 депутатів фракції "Батьківщина" заблокували трибуну і президію парламенту.

Як повідомлялося, 4 березня опозиція заблокувала проведення погоджувальної ради, вимагаючи від голови Ради Володимира Рибака відкликати з Вищого адмінсуду України заяву про дострокове припинення депутатських повноважень Сергія Власенка.

ВАСУ почне розгляд цього позову Рибака у вівторок, о 14.00.

Раніше депутати з опозиційних фракцій блокували трибуну і президію парламенту протягом майже 3 тижнів - з 5 по 22 лютого, вимагаючи впровадити персональне голосування. Після розблокування провели 22 лютого одне пленарне засідання пішли на перерву до 5 березня. !zn

Читайте також:

Опозиція знову заблокувала Верховну Раду

Регламентний комітет Ради "продавив" питання про позбавлення Власенка мандата

Яценюк: На Власенку протестують схему для повної ліквідації опозиції

У ПР розповіли, яку важливу норму не врахував Власенко