UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регіонали погрожують опозиції позбавленням мандатів за штурм Київради

Голова регламентного комітету Володимир Макеєнко має намір зібрати засідання, щоб визначити відповідальність народних депутатів за участь у блокуванні Київради.

Народних депутатів, які брали участь у зриві засідання Київради 11 липня, можуть покарати санкціями аж до позбавлення мандатів, заявив голова регламентного комітету Верховної Ради, член Партії регіонів Володимир Макеєнко.

"Київрада, державний орган, який повинен працювати. Ніхто не може заважати йому працювати. Є факт - заблокували фізично, зламали мікрофон, не давали технічно проголосувати. Буде рішення регламентного комітету", - сказав він, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

На уточнююче запитання, якою може бути відповідальність депутатів за подібні дії, Макеєнко сказав: "Рішення може бути, починаючи від прикладу Власенка, закінчуючи Веревським (ці депутати були позбавлені мандатів рішенням суду - прим. ред.). Ми будемо переглядати ті відео, які були, запросимо їх всіх і дуже легко. Це засідання, на якому я був присутній".

Макеєнко зазначив, що юридично Верховна Рада працює до 19 числа, тому у регламентного комітету при наявності кворуму буде право і можливість зібратися.

ТАКОЖ: У протистоянні з "беркутівцем" Яценюк втратив окуляри

Нагадаємо, 11 липня депутати Верховної Ради з опозиційних фракцій заблокували проведення пленарного засідання Київської міської ради, оскільки вважають раду нелегітимною.

Секретар Київради Галина Герега була змушена закрити сесію, але не виключила можливість проведення позачергової сесії.

5-річний термін повноважень Київради закінчився 2 червня, однак парламентська більшість так і не призначила нові вибори, посилаючись на рішення Конституційного суду про одночасне проведення чергових виборів на всій території України, які повинні пройти у жовтні 2015 року. Зазначимо, що про позачергові вибори у рішенні КСУ нічого не сказано. !zn

Читайте також:

"УДАР" подасть до суду на Раду за призначення виборів мера і Київради

Герега не виключає проведення позачергової сесії Київради

Вибори мера Києва: Кличко удвічі популярніший за Попова

Конституційний суд не забороняє провести вибори у Києві зараз, - експерт