UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регіонали підуть на перевибори до Ради

Незважаючи на невисокий рейтинг, регіонали вірять, що у них "велика політична місія".

Партія регіонів має намір брати участь у позачергових парламентських виборах, заявила народний депутат фракції Партії регіонів Ганна Герман у вівторок.

Між тим, депутат вважає, що у Верховній Раді немає політичної волі змінити виборчу систему напередодні позачергових парламентських виборів.

"За яким законом будуть проводити вибори - покаже ситуація. Можливо, за ці дні, які буде працювати парламент, вдасться прийняти якісь інші закони (зміни до виборчого законодавства). Але я не бачу на це політичної волі. Я бачу політичну волю тільки на одне - за будь-яку ціну взяти більшість в українському парламенті", - сказала вона, відповідаючи на питання, чи зможе парламент внести зміни до закону про вибори народних депутатів, тим самим змінивши виборчу систему.

Між тим, на уточнююче питання, в разі, якщо зазначений законопроект буде винесено на розгляд Ради, чи підтримає його фракція Партії регіонів, Герман зазначила, що для цього в парламенті "більшість".

Як відомо, президент України Петро Порошенко у своєму зверненні від 25 серпня заявив про те, що він прийняв рішення розпустити Раду. Позачергові парламентські вибори повинні відбутися 26 жовтня.

Варто відзначити, що рейтинг Партії регіонів знаходиться на рівні прохідного бар'єру. !zn