UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регіонали і комуністи покинули сесійну залу Ради, обурюючись через символіку УПА

Регіонали і комуністи покинули сесійну залу і відмовляються приступити до парламентської роботи у зв'язку з тим, що фракція "Свобода" розмістила сесійній залі парламенту чорно-червоні прапори і плакат з написом "Слава героям УПА".

© facebook.com/bryhynets
Регіонали і комуністи покинули сесійну залу Ради, обурюючись через символіку УПА
Регіонали і комуністи покинули сесійну залу Ради, обурюючись через символіку УПА

Депутати фракції Партії регіонів і фракції КПУ на знак протесту проти символіки УПА покинули залу засідань Верховної Ради до початку пленарного засідання у п'ятницю, 11 жовтня.

"Фракція "Свобода" порушує закон. Ми символіку нашої партії використовуємо тільки у себе, а в залі символіка одна - державний прапор України та герб України", - сказав депутат Віктор Тихонов (фракція Партії регіонів) журналістам.

За словами Тихонова, народні депутати з фракції Партії регіонів повернуться в залу засідань тільки після того, як "свободівці" знімуть символіку УПА. У кулуарах Верховної Ради в даний час знаходяться народні депутати з фракції ПР і комуністи.

Пленарне засідання парламенту, яке традиційно розпочинається о 10.00, поки не відкрилося. Члени президії на чолі з головою Верховної Ради Володимиром Рибаком до зали поки не прийшли.

Раніше народні депутати з фракції "Свобода" вивісили у залі засідань Ради червоно-чорні прапори і плакат "Слава героям УПА, 14 жовтня - марш боротьби". 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в Києві відбудеться традиційний марш на честь УПА. !zn

Читайте також:

Свободівець, оштрафований за вивішування прапора УПА, оскаржив рішення суду

Регіонали попросили захистити їх від фотографів в залі засідань парламенту

Регіонали вирішили заборонити судам позбавляти повноважень народних депутатів