UA / RU
Підтримати ZN.ua

Реформуванням Ради займеться колишній глава парламенту ЄС

Європейський політик закликає депутатів "розглядати цю справу як політичну можливість, а не як політичний футбол".

Пет Кокс буде реформувати Раду

Місію Євросоюзу, яка займеться підготовкою "дорожньої карти" реформ для Верховної Ради України, очолив екс-президент Європарламенту Пет Кокс, який запам'ятався українцям участю у місії по звільненню Юлії Тимошенко за часів президентства Віктора Януковича.

Кокс повідомив, що місія на цьому тижні повинна вивчити побажання і бачення голови парламенту, лідерів фракцій і голів комітетів щодо необхідних, на їх думку, трансформацій. За результатами роботи місії буде представлений звіт, який буде відкритий для громадськості.

Він звернеться до керівників фракцій з проханням посприяти реформу ВР. "На цьому тижні я звернувся з проханням до керівників всіх фракцій - як можна більше посприяти реформи і трансформації парламенту саме в позитивному напрямку", - сказав Кокс.

За його словами, "наступні кілька тижнів і місяців ми повинні розглядати цю справу як політичну можливість, а не як політичний футбол". Кокс підкреслив, що для виконання цього завдання потрібен консенсус, а не змагання.

Як повідомив у свою чергу спікер українського парламенту Володимир Гройсман и висловив переконання, що за час роботи місії буде створено спільний план дій. "Все суспільство буде контролювати кожен день, кожен тиждень, як буде трансформуватися український парламент", - сказав спікер.

Раніше Рада затвердила План законодавчого забезпечення реформ. Усі реформаторські законопроекти були розділені на сім великих блоків, визначили строки прийняття та відповідальних.