UA / RU
Підтримати ZN.ua

Реформування системи оборонних закупок: Умєров заявив, що зміни торкнуться трьох структур

Рустем Умєров зранку зробив заяву про зміни в системі оборонних закупівель та кадровому складі Міноборони.

Міністр оборони Рустем Умєров заявив про реформування системи оборонних закупівель. За його словами зміни торкнуться держпідприємства «Спецтехекспорт», Агентства оборонних закупівель (АОЗ) та Державного оператора тилу (ДОТ).

«Спецтехноекспорт» (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Поставив завдання — довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами», – написав Умєров у Facebook.

Що стосується АОЗ та ДОТ, то їх реформування, за словами міністра, продовжується, аби наблизити закупівлі до стандартів НАТО. Умєров повідомив, що цього тижня направить уряду подання про створення наглядових рад для обох цих структур.

Читайте також: Ніхто не хотів займатися цим напрямком: Умєров пояснив, як Тимошенко потрапив у Міноборони

Зазначимо, що разом із новиною про реформування системи оборонних закупівель Умєров повідомив про звільнення своїх чотирьох заступників – Станіслава Гайдера, Олександра Сергія, Юрія Джигира, Людмили Дараган. Він вже підписав подання уряду.

20 вересня ЗМІ повідомляли, що Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова — Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка — і планує масштабні кадрові «чистки». Водночас зазначалося, що з очільником військової розвідки це рішення не погоджували.

За даними ЗМІ Умєров планує звільнити, або вже звільнив близько 20 генералів та високопосадовців через «неефективність, совковий підхід та відсутність результатів у роботі за напрямками». У списку «на вихід» крім, пʼяти заступників міністра, держсекретаря Міноборони, також опинився скандальновідомий начальник штабу Командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий.