UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Референдуми" не вплинуть на право України звільняти території — Кулеба

Те ж стосується й гібридної мобілізації, до якої російська влада готує своїх громадян. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на плани проросійських колаборантів провести "референдуми" на окупованих територіях сходу та півдня. У своєму мікроблозі у Твіттер він зауважив, що це не змінить загальної картинки, в якій РФ — країна-агресор. 

"Ані фейкові "референдуми", ані гібридна "мобілізація" нічого не змінять. Росія як була, так і залишається державою-агресором, яка незаконно окупує частину української землі. Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх, що б там не казали в Росії", - написав Кулеба. 

Читайте також: Повідомлення про «референдуми» та «мобілізацію» моментально полізли Росії боком на фондовій біржі

Нагадаємо, росЗМІ повідомляють, що окупаційна влада сходу та півдня все ж спробує провести так звані "референдуми" з 23 по 27 вересня на території "ЛДНР", а також в окупованих регіонах Запорізької та Херсонської областей. 

Що це означає? Кремль вирішив піти ва-банк, організувавши анексію Донбасу та частини півдня за "кримським сценарієм". Незаконне визнання українських регіонів суб'єктами федерації дасть агресору привід перевести війну проти України у повноцінну "війну України та НАТО з РФ": удари по території цих областей з використанням переданої союзниками зброї Росія трактуватиме як напад на себе. Це розв'яже агресору руки в усіх сенсах, і в Кремлі це підтвердили

У Росії ретельно готувалися до анексії окупованих українських теренів. Але дати проведення "референдумів" на захоплених землях півдня та сходу України постійно переносяться. Про те, чому так відбувається, про мотиви Москви, очікування російського керівництва та дії Києва читайте у статті Володимира Кравченка "У Путіна проблеми з "референдумами": які плани Кремля зриває Україна".