UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рефат Чубаров призначений головою Ради представників кримськотатарського народу

Голова ради затверджує її склад та керує діяльністю органу.

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким призначив голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова головою Ради представників кримськотатарського народу, повідомляє прес-служба глави держави в п'ятницю.

Крім того, внесено зміни до положення про раду представників кримськотатарського народу, затвердженого Указом №573 від 7 квітня 2000 року: керівником ради призначається голова Меджлісу кримськотатарського народу. Голову ради призначає і звільняє від виконання обов'язків президент.

Серед повноважень голови ради: затвердження персонального складу ради і керівництво його діяльністю. Голова та інші члени ради беруть участь у її роботі на громадських засадах.

Місце роботи Ради представників кримськотатарського народу переноситься з Сімферополя в окупованому Криму до Києва.

Раніше стало відомо, що Рефат Чубаров займе місце у Верховній Раді, що звільнилося після відходу Степана Барни.

Рада представників кримськотатарського народу - консультативно-дорадчий орган при президентові України, основними його завданнями є аналіз, прогнозування та підготовка пропозицій щодо політико-правових, соціально-економічних, культурних та інших питань, пов'язаних з поверненням в Україну, облаштуванням, адаптацією депортованого кримськотатарського народу та його інтеграцією в українське суспільство, а також аналіз стану виконання нормативних актів щодо зазначених питань.