UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Реальне зближення позицій»: Резніков розповів, чому Україна не домовилася з Росією

За словами віцепрем'єра, дискусія тривала 11 годин.

На переговорах радників лідерів Нормандського формату 3 липня в Берліні справді відбулося певне зближення позицій, але делегація Росії не була готова підписатися під формулюваннями України, Німеччини та Франції

Про це віцерем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков заявив увечері 6 липня в ефірі програми "Свобода слова".

"11 годин дискусія йшла, зокрема, про формулювання, інтерпретаціях, про слово, про коми, про тире і т.д. Але головна була ідея і мета, щоб всі чотири політичних радники були готові поставити підписи під певним пакетом рекомендацій для Тристоронньої контактної групи. і в цьому момент зближення позицій відбулося, я свідок цього. Але не було готовності делегації Російської Федерації підписатися під тими формулюваннями, які запропонували німецька і французька сторона", - розповів Резніков.

Також віцепрем'єр відзначив конструктивну і "проукраїнську" позицію зовнішньополітичних радників канцлера ФРН Яна Геккера і президента Франції Еммануеля Бонна.

"У підсумку, зійшлися позиції щодо формулювань України, Франції та Німеччини, але Росія попросила час, щоб попрацювати над ще одним проєктом, і висловити свої пропозиції. Тому домовленості не були досягнуті - це правда, але реальне зближення позицій відбулося", - вказав він.

Читайте також: «Військові готові»: Резніков оцінив можливість вторгнення Росії в Херсонську область

Відзначимо, раніше Резніков заявив, що під час зустрічі йшлося про так званий «особливий статус» окупованого Донбасу, але ультиматумів Україні не висували.

Хоча перед цим німецьке видання Der Spiegel розповсюдило інформацію з посиланням на таємні документи російської сторони, що РФ зажадала від України внести в Конституцію зміни по "особливого статусу Донбасу".