UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумкова не запросили на засідання фракції "СН" до Трускавця: Арахамія назвав причину

Також лідер "СН" розповів, чому в засіданні бере участь Стефанчук.

Голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив, що спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову поки не відправили запрошення на виїзне засідання в Трускавці, оскільки він не є членом фракції. Відповідно до джерел ZN.UA в Трускавці "слуги" обговорять заміну спікера ВР, чотирьох міністрів і ряд глав парламентських комітетів. Розлучитися зі своїм кріслом може глава бюджетного комітету Юрій Арістов, а також Андрій Клочко, який очолює комітет місцевого самоврядування і регіональної політики.

Свою заяву по Разумкова Арахамія зробив в ефірі телеканалу "Україна-24" ввечері в понеділок, 27 вересня.

"На даний момент немає, але це може змінитися. Поки йому не відсилали запрошення. Ми ще до кінця не добили наш формат. Він же не член нашої фракції, він позафракційний депутат. Поки ми робимо внутрішньофракційний захід. Але зараз обговорюємо різних гостей", - сказав Арахамія.

Також Арахамія пояснив, що перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук візьме участь в цьому засіданні, попри те, що він також як і Разумков не є членом фракції "Слуга народу".

Читайте також: У Раді збирають підписи за відставку Разумкова — ЗМІ

"Стефанчук - менеджер проєкту, так званої "трійки"... кілька годин відведено на презентацію, обговорення цієї програми", пояснив Арахамія.

1-2 жовтня в місті Трускавець Львівської області відбудеться виїзне засідання фракції "Слуга народу". Теми наради:

Раніше повідомлялося, що в Трускавці депутатська фракція "Слуга народу" не збирається обговорювати питання про заміну керівників комітетів Верховної Ради.