UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумкова можуть позбавити не лише крісла, але і мандата - Гримчак

Політик розповів, як "слуги" задумали зняти Разумкова.

Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова можуть позбавити не тільки посади, а й депутатського мандата через відсутність заяви про вступ до фракції "Слуга народу". Таку думку висловив екс-заступник міністра тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак в ефірі одного з телеканалів.

За словами Гримчака, в заяві на відставку спікера, яку пропонують підписати депутатам, є цікавий пункт.

"У цій заяві, яку сьогодні приніс Арахамія на підпис, в першому абзаці є останнє речення: однією з підстав відставки голови Верховної Ради є втрата мандата народного депутата України. І це перелік підстав, на які вони 150 голосів збирають... Питається, навіщо писати те, чого начебто не збираєшся робити? І тому стало цікаво", - сказав Гримчак.

Він переконаний, що таким чином "слуги" знімуть Разумкова, навіть якщо голосування провалиться.

"А тепер згадайте. Коли збираються в Трускавці, там, крім слова" збираються ", є слово "з'їзд". Чому ж вони про це сказали. І тоді розвиток подій буде дуже простим. Вони приймають рішення, в зв'язку з тим, що Разумков не набув свого часу в 2019 році, і виявили це тільки тепер, вони подають до ЦВК... А нинішня ЦВК - це питання про те, як може втрутитися пан президент. Вони проголосують про позбавлення Разумкова депутатського мандата, і він автоматично перестає бути головою Верховної Ради. Мені здається, що це у них варіант, якщо вони не знайдуть голосів за відставку", - підсумував політик.

Читайте також: У Разумкова заявили, що підписні листи про його відставку вже готові

Нагадаємо, спікера ВРУ Разумкова не запросили на з'їзд у Трускавці, де будуть розглядатися кадрові ротації в уряді. За даними ZN.UA, «слуги» планують обговорити кадрові ротації - заміну спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, чотирьох міністрів і кількох глав парламентських комітетів.

Про те, як президент України зазвичай вирішує кадрові питання читайте в тексті Інни Ведернікової «За законом прайду. Як Зеленський вирішує кадрове питання».