UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков розповів про виклики, з якими може зіткнутися Рада у 2021 році

Говорячи про виклики, Разумков також згадав про глухий кут, який виник в рамках нормандського формату.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що у 2021 році на парламент чекає низка викликів. Про це спікер Ради заявив в інтерв’ю “Українській правді”.

“Фінансове важке становище, пов'язане з ковід, і можлива третя хвиля, про яку вже сьогодні почали говорити. Я маю на увазі так званий британський ковід і багато інших речей. Це також вакцинація, це забезпечення системи охорони здоров’я всім необхідним, обороноздатність”, - зазначив Разумков.

Він також сподівається на те, що Україна зможе вийти із глухого кута, який, за словами спікера, виник на рівні нормандського формату. При цьому Разумков додав, що глухий кут – це проблема не України, а РФ. Він вказав на те, що позиція Росії деструктивна не лише в нормандському форматі, а й у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання в Донбасі. За словами Разумкова парламент також буде долучатися до цього питання.

“Це, мабуть, три ключових питання, які будуть стояти перед нами. І все ж таки зміна динаміки в плані економічного розвитку. Нас дуже сильно підбив той рік, який йде. Ціна коштів стала занадто високою – ви бачите рівень перемовин з кредиторами, я зараз не лише про МВФ, а про всіх, у кого ми запозичуємо ресурси. Ресурси отримати важко, як всередині держави, так і за її межами. І це також буде стримувати наші можливості”, - додав Разумков.

Читайте також: Рада розгляне в новому році два законопроекти по КСУ - Разумков

Раніше повідомлялося про те, що народним депутатам зі “Слуги народу” керівництво парламентської фракції радять не перебільшувати загрозу від нового штаму коронавірусу, який визнаний на 70 відсотків більше заразним. ЗМІ опублікували чергові темники, які підготували аналітичний та інформаційний відділи фракції.

Зокрема, в партії пояснюють, чому Кабмін не прийняв рішення про заборону авіасполучення з Британією, хоча вже понад 40 країн світу призупинили такі польоти, а випадки інфікування новим штамом зафіксували в Південно-Африканській республіці, в Італії, Нідерландах, Данії, Австралії.

Зазначимо, що тезами, схожими з тими, що роздали “слугам”, відповідне рішення уряду пояснював міністр інфраструктури Владислав Криклій.