UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков розкритикував мовчання Трухіна після аварії

Спікер ВР вважає, що партійна приналежність депутата не повинна ставати «індульгенцією».

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков розкритикував мовчання депутата Олександра Трухіна («Слуга народу») щодо обставин ДТП 23 серпня. В аварії постраждали шестеро людей, включно з головою комітету арбітрів Української асоціації футболу Лучано Лучі.

Після публікації матеріалів про ДТП за участю Трухіна українські ЗМІ почали отримувати пропозиції видалити їх або замінити нейтральними матеріалами. «Ціна питання» стартувала від 200 доларів. Сам депутат кілька днів не виходив на зв'язок, і вперше прокоментував аварію лише 1 вересня.

Разумков вважає, що Трухіну варто було б одразу відкрито розповісти про свою роль в аварії, оскільки мовчання одного депутата кидає тінь на фракцію і парламент.

«Людина має виходити і говорити - не треба створювати собі та парламенту проблем, треба вийти і чесно сказати, яка ситуація, що трапилося. Я вже говорив: у ДТП можемо потрапити всі - ми всі люди, все їздимо за кермом, але потім, коли ти промовчав хвилину, проблема відбивається на всіх: на всіх депутатах, більшості, меншості, від влади. Це той негатив, який точно не потрібен українському парламенту сьогодні», - наголосив він на погоджувальній раді перед початком VI сесії ВР.

Важливим питанням, на думку спікера, залишається рівність депутатів перед законом, незалежно від партійної приналежності.

«Я думаю, що всі чули про події, пов'язані з ДТП та з нашими колегами. Я знаю позицію більшості і впевнений, що позиція інших фракцій така ж: тут не може бути якихось індульгенцій, тут має бути об'єктивна реальність», - додав спікер.

Читайте також: Чи входить Трухін до складу української делегації у США: Кулеба розставив усі крапки над "і"

Нагадаємо, 23 серпня на трасі під Києвом автомобіль Audi в'їхав у Ford, а потім скоїв наїзд на Daewoo. В «Ауді», окрім самого Трухина, знаходився його водій (депутат стверджує, що той був за кермом у момент аварії). У «Форді» - італійський арбітр і його перекладач Роман Лишень, обидва отримали травми середньої тяжкості та були прооперовані. В автомобілі Daewoo були двоє дітей.

Інформацію про ДТП за участю «слуги народу» видалили понад 30 ЗМІ. Пильний інтерес до персони Трухіна пояснюється його глибокою залученістю в фінансові справи партії та обізнаністю про роботу програми «20/30/50».

31 серпня Національна поліція передала матеріали про ДТП за участю Олександра Трухіна Державному бюро розслідувань.