UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков назвав складові чесних виборів

Спікер Ради перерахували складові, які впливають на проведення чесних виборів.

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков назвав три складові проведення в Україні чесних виборів.

За його словами, за це відповідає влада, силовики і журналісти.

"В першу чергу, це влада. Саме вона відповідає за будь-що, що відбувається в країні. Також відповідальність лягає на політичні сили, всіх кандидатів, які беруть участь у передвиборчій кампанії, - уточнив Дмитро Разумков в ефірі Свободи слова на телеканалі ICTV.

Він також зазначив, що чесність проведення виборів залежить від силових відомств, так як саме вони повинні забезпечувати порядок і законність.

Разумков переконаний в тому, що журналісти, як четверта влада, впливають на процеси, які відбуваються в державі під час виборів.

Читайте також: На довибори по 208 округу зареєстрували 17 кандидатів

Раніше повідомлялося про те, що міському голові Умані Олександру Цебрію відмовили в реєстрації кандидатом на вибори, замість нього зареєстрували двох тезок Цебрія. Чоловіки змінили прізвища за місяць до старту передвиборчої кампанії.

Відзначимо ZN.UA з 29 вересня запускає проект «Країна по поличках».

"Ми розповімо про мерів, їхніх конкурентів і спонсорів усіх. Ви дізнаєтеся, як за лаштунками публічного лялькового театру протистоять один одному вихідці з однієї рекетирської бригади, з одного бізнесу або з однієї сім’ї. ZN.UA проаналізує зрослі бюджети міст і способи їх освоєння. Ви побачите, де паша для коня, а де — для віслюка. Ми трохи притиснемо вас одноманітністю схем, але й окрилимо оазами креативних ідей і вдалих длялюдських рішень. Розповімо про здачу в оренду та фарширування партійних списків. Про відносини градоначальника з Києвом. Нагадаємо про обіцянки, що їх давали містянам, — виконані й забуті. І, звичайно ж, опублікуємо свіжі соціологічні виміри, які за підтримки IRI спеціально для нашого проєкту здійснює компанія Info Sapiens".