UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков назвав дату розгляду Радою держбюджету на 2020 рік

До сьогоднішнього дня депутати могли внести свої пропозиції щодо проекту закону.

Верховна Рада планує 18 жовтня розглянути в першому читанні законопроект про держбюджет України на 2020 рік, заявив спікер парламенту Дмитро Разумков. Бюджетному комітету Ради потрібен час, щоб обробити пропозиції з приводу законопроекту, внесені депутатами.

"В першому читанні законопроект про державний бюджет на 2020 рік буде винесено орієнтовно для розгляду Верховною Радою 18 жовтня 2019 року", - повідомив Разумков під час засідання погоджувальної ради.

Глава парламенту нагадав, що в Раді проект держбюджету представили 20 вересня, і до 1 жовтня депутати мають внести свої пропозиції до нього.

"Бюджетний комітет має їх опрацювати до 15 жовтня", - додав Разумков.

Читайте також: На фінансування партій у держбюджеті-2020 передбачили понад мільярд гривень

20 вересня Верховна Рада України прийняла поданий міністром фінансів Оксаною Маркарової проект державного бюджету на 2020 №2000 для подальшої роботи.

Нагадаємо, що проект бюджету на 2020 рік був внесений до парламенту 15 вересня. Згідно із законодавством, перше читання має відбутися до 20 жовтня, друге - до 20 листопада.

Крайній термін прийняття бюджету - 1 грудня. Детальніше про те, що заклали проект бюджету на 2020 рік читайте у статті DT.UA.