UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракетний комплекс "Вільха" поставлять на серійне виробництво

Наступним етапом має стати розробка власних крилатих ракет.

© Сайт президента України
© Сайт президента України
Збройні сили України прийняли на озброєння ракетний комплекс "Вільха"
© Сайт президента України
© Сайт президента України

Президент Петро Порошенко під час заключних вогневих випробуваннях ракетного комплексу "Вільха" на Херсонщині поставив завдання розпочати серійне виробництво ракети у 2018 році, а в найближчому майбутньому розпочати поставку цих комплексів на озброєння української армії. При цьому він додав, що наступним етапом має бути розробка крилатих ракет.

Порошенко зазначив, що ракета "Вільха" зібрана повністю з українських комплектуючих, тому ніхто не може перешкодити виробляти цю високоточну зброю, а розширення арсеналу української армії значно підвищить ефективність дій підрозділів ЗСУ.

"Лише два роки тому рішенням Ради національної безпеки і оборони було доручено розпочати ракетну програму і сьогодні ми завершили випробування. І ракета буде поставлена на озброєння", - зазначив президент.

Він нагадав, що до 2014 року можливості Збройних Сил і ракетного комплексу знищувались, зокрема були ліквідовані виробництва.

"Ми за це заплатили дуже високу ціну. І зараз ворог вже знає потенціал українського оборонно-промислового комплексу, ворог знає потенціал української армії. Можу сказати одну конкретну цифру: ця ракета "Вільха" в 10 разів точніша і, відповідно, в 10 разів ефективніша, ніж старі системи залпового вогню, які знаходились на озброєнні ще з часів Радянського союзу", - додав Порошенко.

Раныше секретар РНБО Олександр Турчинов повыдомив, що державні випробування крилатої ракети вітчизняного виробництва відбудуться наприкінці 2018 - початку 2019 року, і вона буде поставлена на озброєння ЗСУ.