UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракетний удар росіян по "Охматдиту": у Чехії викликали посла РФ Змєєвського

Ліпавський назвав терористів, які обстрілюють дитячі лікарні, сміттям людства.

Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський заявив про виклик до чеського Міністерства закордонних справ посла Росії Александра Змєєвського через удар російських окупаційних військ по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" 8 липня у Києві.

"Я вирішив викликати російського посла до МЗС Чехії. Убивці, які нападають на дітей у лікарні – це сміття людства. Нехай передасть це в Москву", - наголосив Ліпавський у соцмережі Х.

Читайте також: Удар по "Охматдиту" вказує на безжальність режиму Путіна. Росія не повинна перемогти — прем'єр Нідерландів

Напередодні росіяни масовано атакували столицю України, зокрема, завдали удару по головному корпусу дитячої лікарні Охматдит", де постраждало відділення токсикології та реанімація. Сьогодні вранці  завершили аварійно-рятувальні роботи на території лікарні. Згідно з даними ДСНС, внаслідок російського ракетного удару по медзакладу загинули дві людини, в тому числі лікарка, а за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Із травмами госпіталізовано восьмеро дітей.

Служба безпеки України заявила, що отримала нові докази того, що РФ навмисне вдарила по "Охматдиту" ракетою Х-101. Це підтверджують знайдені на місці трагедії уламки двигуна крилатої ракети та траєкторія її польоту.