UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радуцький закликав не плутати посилення карантину з введенням локдауну

Введення жорстких обмежень має слугувати розриву ланцюжка передачі хвороби. 

Депутат "Слуги народу" та глава Комітету ВР з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький закликав українців не плутати посилення карантинних правил з введенням локдауну, підстав для якого насправді зараз немає. Про це повідомляє "Новое время".

«Навіть в областях з червоною зоною локдауну на сьогоднішній день немає. Ми не зупинили країну. Те, що сьогодні місцеві органи влади зробили, зокрема в Києві - я повністю підтримую. Ситуація в лікарнях дуже напружена», — наголосив голова комітету з питань охорони здоров’я.

Він також додав, що не лише у столиці сьогодні є випадки інфікування британським штамом ковіду. 

«Він розповсюджується набагато швидше, стало більше випадків ускладнень у молодих людей», — додав Радуцький.

Радуцький також зауважив, що в Україні сьогодні немає причин для введення локдауну, позаяк для цього потрібно, щоб в "червону зону" перейшло понад 13 регіонів. Тому влада в областях самостійно приймає рішення про впровадження жорсткішого карантину. 

Депутат також прокоментував посилення обмежень в Києві. За цей час столиця повинна вийти на "плато" та зменшити завантаженість лікарень до 50%. 

«Для нас карантинні заходи — це зменшення навантаження на систему охорони здоров’я», — резюмував він.

Читайте також: Рада планує піти на тритижневий карантин – ZN.UA

Нагадаємо, з 20 березня в Києві вводять суворі карантинні обмеження, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

Громадський транспорт столиці працюватиме в звичному режимі – із заповненістю місць для сидіння на 50%. Про решту обмежень можна прочитати тут

16 березня Віталій Кличко закликав уряд розширити перелік карантинних обмежень у “помаранчевій” зоні. За його словами, у столиці за останніх півтора тижня число хворих на коронавірус та госпіталізованих збільшилась майже вдвічі.

Також він заявив про те, що через погіршення епідситуації учнів 5-11 класів столиці підуть на весняні канікули дещо раніше.

Напередодні міський голова заявив про те, що епідситуація з коронавірусом у Києві погіршується і вже через тиждень столиця може опинитися у "червоній зоні" карантину.