UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радник Зеленського підтвердив прихильність нового президента курсу України до НАТО

Крім того, зазначив Апаршин, новий президент України не має наміру змінювати свою позицію щодо війни з Росією і української армії.

Новообраний президент України Володимир Зеленський залишається прихильником курсу України на членство в Організації Північноатлантичного договору (НАТО) і не має наміру змінювати позицію щодо війни з РФ, заявив радник президента з питань безпеки і оборони Іван Апаршин в ефірі телеканалу "Громадське".

"Ми не змінюємо курс щодо вступу України в НАТО, але ми не обговорювали терміни. Ми не змінюємо курс по відношенню до війни з Російською Федерацією, це ж війна. Ми не змінюємо курс на те, що українська армія повинна бути професійною. Ми не змінюємо курс на те, що вона повинна бути посилена постійно діючим резервом. І ми не змінюємо курс на те, що має бути нова сучасна система територіальної оборони. Ми не змінюємо курс, корупція в армії неприпустима", – розповів Апаршин.

Також Апаршин зазначив, що заяву він робить, саме як член команди Зеленського і воно відображає позицію команди – за словами радника, новообраний президент поки не пропонував йому ніяких посад в уряді.

У ході передвиборної кампанії Зеленський заявив, що підтримує співпрацю з НАТО, але питання членства України в Альянсі вважає за необхідне винести на референдум.

21 лютого вступили в силу зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

У лютому Верховна Рада звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України отримати членство в Альянсі і на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року розпочати формальний діалог про надання ПДЧ.