UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радник президента Ставнійчук не бачить підстав для розпуску Ради

Ставнійчук допускає можливість прийняття Конституційного акту про повернення до Конституції в редакції 2004 року. Разом з тим, за її словами, після цього стане величезна проблема в плані застосування тексту цієї Конституції та її легітимності.

Юридичних підстав для дострокових парламентських виборів на даний момент немає, стверджує радник президента України Марина Ставнійчук.

"На моє глибоке переконання, жодних юридичних підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради немає", - заявила вона в прямому ефірі 5-го каналу в понеділок ввечері.

"Я хотіла б, щоб президент України сьогодні не втягували в дуже складні некеровані процеси. Я б хотіла, щоб президент у конституційному процесі, у своїх взаємовідносинах з парламентом виглядав як гарант Конституції, дотримання прав і свобод, як гарант суверенітету. Тому всі його дії мають бути чітко в рамках Конституції", - підкреслила Ставнійчук.

При цьому вона заявила, що сьогодні в Україні "ніколи за 20 років незалежності так гостро не стояло питання розриву України".

"Сьогодні всі відповідальні люди повинні розуміти, що оскільки стоїть реальна загроза суверенітету і незалежності України, необхідно дуже відповідально підійти до вирішення нагальних проблем, зокрема, до конституційного процесу", - ще раз підкреслила вона.

Ставнійчук допускає можливість прийняття Конституційного акту про повернення до Конституції в редакції 2004 року. Разом з тим, за її словами, після цього стане величезна проблема в плані застосування тексту цієї Конституції та її легітимності. Зокрема, вона нагадала, що після скасування політреформи за рішенням Конституційного суду, в Основний закон було внесено ряд змін.

Радник президента в даній ситуації вважає найбільш раціональним продовження роботи над текстом нової Конституції україни із залученням до цієї роботи представників опозиції. !zn

Читайте також:

У Раді зареєстровано проект постанови про дострокові вибори президента і парламенту

У Партії регіонів заявили, що повернення до Конституції 2004 року призведе до розпуску Ради

Янукович допускає можливість дострокових президентських виборів, - Мірошниченко

Герман заявила, що Янукович не боїться дострокових виборів