UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада звільнила керівника парламентського апарату

Таке рішення підтримали понад 300 депутатів.

Верховної Ради звільнила керівника Верховної Ради В'ячеслава Штучного. Таке рішення підтримали 307 депутатів. 

У свою чергу "Слуга народу" віддала 211 голосів "за", ОПЗЖ - 34, "Європейська солідарність" - 0, "Голос" - 13, "Батьківщина" - 15, "За майбутнє" - 14, "Довіра" - 17, позафракційні депутати - 3. 

Свого часу ЗМІ писали про те, що В'ячеславу Штучному нібито платять з Офісу президента, щоб він стежив за діями спікера парламенту Дмитра Разумкова. 

Читайте також: Нацбанк України очолив Кирило Шевченко

Заяву про свою відставку Штучний написав напередодні. У ній він зазначив, що вирішив покинути посаду через призначення в інший держорган. 

Керівником парламенту він став у вересні 2019 року. До цього Штучний обіймав посаду першого заступника начальника Управління державної охорони. Згідно з інформацією з декларації Штучного, він є кандидатом юридичних наук, директором Інституту Управління державної охорони Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Апарат Верховної Ради - це внутрішній допоміжний орган парламенту, який складається з посадових, службових осіб та технічного персоналу. Він здійснює функції організаційного, правового, інформаційного, соціального, аналітичного, матеріально-технічного та іншого забезпечення діяльності парламенту, його структурних підрозділів та депутатів. Співробітники Апарату самі ніяких рішень від імені парламенту не приймають, а лише забезпечують розробку проектів таких рішень, їх підготовку і виконання.