UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада звернулася до міжнародної спільноти щодо російських «виборів» на окупованих територіях України

Депутати проголосували за відповідну постанову.

Верховна Рада ухвалила звернення до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей щодо проведення Росією «президентських виборів» на тимчасово окупованій території України. Проєкт постанови №11078 підтримали 282 народні депутати, повідомив парламентарій з фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Зокрема, ВРУ закликала уряди та парламенти іноземних держав, міжнародні організації, парламентські асамблеї: 

«Верховна Рада України висловлює щиру вдячність іноземним державам, які надають військову, фінансову, гуманітарну допомогу Україні, а також всебічну підтримку громадянам України, які внаслідок путінської агресії отримали прихисток на їх територіях», – йдеться також у зверненні.

Читайте також: Європарламент не відправлятиме спостерігачів на вибори президента в РФ 

Вибори президента Росії відбудуться 15-17 березня. До виборів допустили таких кандидатів як Ніколая Харитонова (КПРФ), Лєоніда Слуцького (ЛДПР) та Владислава Даванкова («Нові люди»). Чинний президент РФ Владімір Путін також братиме участь у виборах та збирається стати президентом вп’яте.

Результати президентських виборів у Росії визначено наперед. І все-таки виборча кампанія змусила Кремль понервувати. Чому? Про це пише Володимир Кравченко у статті «На жаль. Чого очікувати від Путіна після виборів».