UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада зробила крок до створення конкурсної комісії для відбору членів Нацради України з телерадіомовлення

Народні депутати ухвалили за основу відповідний законопроект.

Рада ухвалила у першому читанні законопроект №4107 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення”. За документ проголосували 269 народних депутатів.

“Проектом пропонується внести зміни до положень Законів України “Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення”, “Про телебачення і радіомовлення”, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв’язку з дією обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19”, - йдеться у пояснювальній записці.

Вказано, що серед іншого законопроект передбачає:

Читайте також: У Раді пропонують заборонити телерадіоорганізаціям заперечувати воєнну агресію РФ проти України

Раніше повідомлялося про те, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження і призначила позапланові перевірки телеканалів, пов'язаних із Віктором Медведчуком главою політради проросійської партії “Опозиційна платформа - За життя”. Зокрема, мова йде про телеканали “112 Україна”, ZIK та NewsOne.