UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада заслухає Ляшка щодо вакцинації та повернеться до розгляду держбюджету: онлайн

Згідно з регламентом, депутати мали ухвалити проєкт держбюджету в першому читанні ще 20 жовтня.

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповість про результати проведення карантинних заходів. Також Ляшко доповість про стан виконання плану вакцинації українців від коронавірусу та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії. Про це йдеться у порядку денному парламенту.

Після цього депутати продовжать розглядати у першому читанні проєкт бюджету на 2022 рік. Водночас згідно з регламентом, парламент розглядає проєкт закону про державний бюджет на наступний рік у першому читанні не пізніше 20 жовтня року, що передує плановому.

Зазначимо, що згідно з порівняльною таблицею до першого читання держбюджету, відхилено 1783 поправки з 3284. При цьому глава профільного комітету Юрій Арістов вважає, що народні депутати затягують бюджетний процес і можуть його зірвати.

Читайте також: У Мінфіні вважають, що держбюджет не повинен орієнтуватися на розвиток бізнесу

20 жовтня Верховна Рада підтримала за основу проєкт постанови №6000-п «Про висновки та пропозиції до проєкту Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік». Рішення підтримали 264 депутати. Згідно з регламентом Верховної Ради, після прийняття висновків в цілому проєкт закону про держбюджет на наступний рік вважається ухваленим у першому читанні.

Голова парламенту Руслан Стефанчук прогнозує, що депутати можуть прийняти в першому читанні проєкт держбюджету на 2022 рік 2 листопада.