UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада закрилася до четверга

У середу засідання парламенту не буде, а в четвер воно почнеться з вирішення питань щодо формування коаліції та уряду.

Верховна Рада України продовжить роботу в четвер, і почне роботу з рішення про формування коаліції і уряду, повідомив спікер парламенту Олександр Турчинов.

"Є пропозиція до четверга зробити перерву у нашому засіданні для того, щоб у четвер о 10 годині почати з рішення щодо формування коаліції і уряду", - сказав Турчинов під час засідання у вівторок, 25 лютого.

- Яценюк запевнив, що до нового Кабміну не увійдуть олігархи та екс-міністри

Нагадаємо, що під час засідання парламенту у неділю спікер Ради доручив лідерам фракцій до вівторка визначитися з формуванням парламентської коаліції та подати пропозиції щодо складу нового уряду.

Однак, як заявив 25 лютого віце-спікер Руслан Кошулинський, на порядку денному парламенту на вівторок немає питань формування коаліції і призначення прем'єра.

"Враховуючи порядок денний, я не бачу там якихось доленосних питань. Кабінет міністрів - це дуже складне питання персоналій, а тим більше значна кількість людей, кандидатур, які ніколи не були в управлінській системі", - сказав він.

Пізніше у вівторок Турчинов закликав народних депутатів сформувати Кабінет міністрів четвер. Про це він заявив, виступаючи у сесійній залі ВР. "У четвер коаліційний уряд національної довіри має бути проголосовано. Ведіть консультації вночі, увечері, але в четвер уряд має бути проголосовано", - заявив спікер. !zn