UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада закликала членів НАТО сприяти прискоренню вступу України до Альянсу

Верховна Рада затвердила звернення до держав-членів Організації Північноатлантичного договору та парламентської асамблеї НАТО із закликом сприяти прискоренню вступу України до Альянсу. За проект постанови на засіданні 10 квітня проголосували 352 депутати.

У заяві Верховна Рада, зокрема, закликає парламенти держав-членів НАТО та парламентську асамблею НАТО виконати рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо членства України, а членів альянсу закликають  сприяти ухваленню спільних з Україною документів на підтримку наближення її до майбутнього членства під час весняної сесії ПА НАТО у Люксембурзі та Вільнюського саміту НАТО.

«Закликаємо уповноважити уряди своїх держав на вжиття всіх заходів для скликання у рамках Вільнюського саміту НАТО засідання Комісії Україна – НАТО на рівні лідерів за участю Президента України Володимира Зеленського», - йдеться в заяві.

Читайте також: Україна хоче реалізувати кілька політичний цілей на саміті НАТО у Вільнюсі – оглядач

Зазначимо, що 4 квітня вперше за шість років відбулось засіданні Комісії Україна – НАТО на рівні міністрів, яке на вищму рівні впродовж багатьох років блокувала Угорщина.

Зазначимо, що під час Саміту НАТО у Вільнюсі в липні цього року Україна може і не отримати довгоочікуване запрошення до членства в альянсі. Хто стане цьому на заваді читайте в матеріалі Володимира Кравченка «Чи стане, і коли, Україна 33-м членом НАТО?».