UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада заборонила депутатам призначати близьких своїми помічниками-консультантами

При цьому мова йде про депутатів усіх рівнів.

Верховна Рада прийняла законопроект №2203 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження спільної роботи близьких осіб". За документ в першому читанні проголосували 249 народних депутатів, в цілому - 252 парламентаря, передає "Інтерфакс-Україна".

Законопроект вносить зміни до законів "Про запобігання корупції", "Про статус народного депутата України", "Про статус депутатів місцевих рад", "Про статус депутата Верховної Ради Автономної республіки Крим" і до Положення про помічника-консультанта народного депутата України.

Так, згідно із законопроектом, близькі особи не можуть стати помічником-консультантом депутатів як Верховної Ради, так і місцевих рад, а також Верховної Ради Криму.

У документі зазначено, що близькі особи - це чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний і двоюрідний брати, рідна і двоюрідна сестри, рідний брат і сестра дружини (чоловіка), племінник, племінниця, рідний дядько, рідна тітка, дід, бабуся, прадід, прабабуся, внук, внучка, правнук, правнучка, зять, невістка, тесть, теща, свекор, свекруха, батько і мати дружини (чоловіка) сина (дочки), усиновитель або усиновлений, опікун або піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням зазначеного суб'єкта.

Читайте також: Рада ухвалила закон про розвідку

Під час сьогоднішнього засідання Верховна Рада також прийняла в цілому законопроект №3103 "Про внесення змін до статті 268 Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб". За документ у другому читанні проголосували 317 народних депутатів.