UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС продовжив санкції проти Азарова і Ставицького, але залишив їх для Януковича

Санкції продовжили проти Нагадаємо, що Європейський Союз 5 березня 2014 року заморозив активи 18 колишніх вищих чиновників України за незаконне привласнення українських бюджетних коштів або за зловживання службовим становищем.10 осіб.

Рада Європейського Союзу продовжив ще на один рік санкції проти президента-втікача, який переховується в Росії, Віктора Януковича і його соратників. Санкції продовжили до 6 березня 2021 року. Рішення буде опубліковано в четвер.

"Рада сьогодні прийняла рішення продовжити ще на один рік, до 6 березня 2021, заморожування активів стосовно 10 осіб, які відповідальні за зловживання з державними фондами або зловживання владою", - розповіли в Брюсселі в четвер.

Зазначимо, що Рада ЄС продовжив санкції проти двох осіб. В рішенні не зазначено, проти кого обмежувальні заходи не подовжуються. Проте раніше стало відомо, що це прем'єр-міністр-утікач Микола Азаров, який так само як і Янкович переховується в Росії. Друга особа – колишній міністр енергетики Едуард Ставицький.

Таким чином, у списку санкція разом з Януковичем і його сином Олександром залишаються колишній глава МВС Віталій Захарченко, ексгенпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віцепрем'єр Сергій Арбузов, ексміністр доходів і зборів Олександр Клименко, ексміністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.

Читайте також: Сполучені Штати нагадали Росії умову скасування "кримських" санкцій

Нагадаємо, що Європейський Союз 5 березня 2014 року заморозив активи 18 колишніх вищих чиновників України за незаконне привласнення українських бюджетних коштів або за зловживання службовим становищем.