UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС продовжила санкції на рік проти Януковича та його оточення

Останній раз санкції були продовжені рік тому.

Рада Європейського союзу продовжив санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та його оточення ще на один рік.

"Міністри підтвердили продовження санкцій проти Януковича та 14 інших (членів його оточення, - ред.)", - повідомив Йозвяк.

Ministers have now confirmed the sanctions against #Yanukovych & 14 others. #Ukraine #Crimea #Russia

- Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) 3 березня 2017 р.

6 березня 2014 ЄС ввів санкції у вигляді заморожування активів проти колишніх українських чиновників часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами і порушення прав людини. Останній раз санкції були продовжені рік тому. Зокрема, в санкційний список входять разом з Януковичем екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-глава АП Андрій Клюєв і народний депутат Сергій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачик, олігарх Сергій Курченко.

Як повідомлялося, колишній президент України Віктор Янукович вважає звинувачення, висунуті проти нього політично мотивованими, а суму коштів, заморожені на рахунках в європейських банках – надмірною.