UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада вкотре провалила виключення Безуглої з керівництва оборонного комітету

Ця історія тягнеться із зими 2024 року, але результатів не приносить.

Верховна Рада провалила голосування за зняття одіозної депутатки Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Це рішення підтримали лише 205 депутатів при необхідних 226, повідомив Ярослав Железняк з фракції «Голос».

«Постанову про Марʼяну провалили - 205… Вона залишається заступницею комітету», – написав Железняк.

Він додав, що постанова №10391 не передбачала виключення Безуглої зі складу комітету. Вона просто не була б частиною керівництва, якби документ ухвалили.

Железняк опублікував фото того, як голосували фракції.

Читайте також: Олещук — Безуглій: "Вам аплодує вся Росія, ви знову стали основним ньюзмейкерком. Але прийде час і потрібно буде просити вибачення"

Нагадаємо, що у січні комітет із нацбезпеки уже рекомендував Верховній Раді відкликати Безуглу з посади заступниці глави комітету у зв'язку з обставинами, що унеможливлюють виконання нею своїх обов'язків, однак на засіданні парламенту спікер ВРУ відмовився ставити питання на голосування, що спричинило блокування трибуни депутатами.

Врешті питання так і не винесли на голосування. Адже попри видиму нульову політичну вагу Мар’яни Безуглої, її критику партії президента «Слуга народу» та публічний вихід із неї,  депутатка нічого не пише випадково, тому у Верховній Раді уже тривалий час не можуть ухвалити рішення про її відкликання з комітету.

У липні профільний комітет рекомендував Верховній Раді відкликати Безуглу не лише з керівництва, а й з його складу.