UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада включила Сили безпілотних систем до окремих родів сил ЗСУ

Президент підписав указ про створення нового роду військ ще в лютому.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11507, який включає Сили безпілотних систем до окремих родів сил ЗСУ. Документ підтримали 294 народні депутати, повідомив парламентар з фракції «Голос» Ярослав Железняк.

«Реалізація проєкту Закону дозволить наростити спроможності сил оборони, зокрема Збройних Сил України, шляхом передбачення у їх структурі Сил безпілотних систем», – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Закон набере чинності з дня наступного за днем його опублікування. Протягом трьох місяців з дня набрання чинності Кабінет міністрів повинен привести свої нормативно-правові акти у відповідність до закону. Також уряд має забезпечити переведення у відповідність нормативно-правових актів міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади.

Читайте також: Сирський заявив, що СБУ не мала питань щодо призначення Гладкого, але запропонував додаткову перевірку – Костенко

Нагадаємо, 6 лютого президент України Володимир Зеленський видав указ №51/2024 «Про нарощування спроможностей сил оборони», який передбачав створення у складі Збройних сил України окремого роду сил – Сил безпілотних систем. Свого часу вже колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що головним рушієм російсько-української війни є розвиток безпілотних систем озброєнь.

11 червня 2024 року у Києві відбулася презентація Сил безпілотних систем. Новий рід військ очолив полковник Вадим Сухаревський