UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада визначила поважні причини для відсутності народних депутатів на пленарних засіданнях

Відповідний законопроект підтримали понад 240 народних депутатів.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №3642 “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України "Про статус народного депутата України", Закону України "Про комітети Верховної Ради України" щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України”. Документ підтримали 248 народних депутатів.

Законопроект визначає підставою для відсутності парламентарія на пленарних засіданнях Ради, які проводяться відповідно до календарного плану роботи сесії, з поважних причин: 

Також, згідно із законопроектом, поважними причинами відсутності парламентарія на засідання Ради є обставини, пов’язані з реалізацією прав і виконанням обов’язків, визначених Цивільним процесуальним кодексом, Кодексом України про адміністративні правопорушення, Кодексом адміністративного судочинства, Кримінальним процесуальним кодексом, Законом України “Про Конституційний Суд України”. Про такі обставини народні депутати повинні завчасно повідомити голову парламенту, але не пізніше дня проведення наступного пленарного засідання.

Читайте також: Рада унеможливила одноосібну зміну місця реєстрації підприємств районними та обласними радами

У першому читанні відповідний законопроект Верховна Рада ухвалила під час засідання 15 липня. Тоді за документ проголосували 321 народний депутат.