UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада відправила у відставку очільника МОЗ Степанова

Максим Степанов обіймав цю посаду трохи більше року.

Верховна Рада проголосувала за відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Таке рішення підтримали 292 народних депутати.

Фракції голосували так:

Зазначимо, що напередодні парламентський комітет голосування за відставку міністра провалив та рекомендував народним депутатам визначитися шляхом голосування.

Максим Степанов є медиком за освітою. У 2011-2016 роки був директором Поліграфкомбінату "Україна". У 2017 році був призначений губернатором Одеської області. Через два роки, був відсторонений від посади через конфлікт з Петром Порошенком.

Степанов обіймав посаду міністра охорони здоров’я з 30 березня 2020 року. Тоді Верховна Рада лише з другої спроби змогла проголосувати за його призначення.

Читайте також: Степанов озвучив вартість однієї вакцини для українців

Нагадаємо, 14 травня до Верховної Ради надійшло подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку очільника МОЗ Максима Степанова.

Своєю чергою Максим Степанов вважає, що політичні сили не вдоволені його "боротьбою за високі зарплати і соціальні гарантії медиків". Свою відставку він назвав "підкилимними іграми", які влаштували "політичні сили з низьким рейтингом".

Повідомлялося, що місце Степанова може зайняти головний санлікар України Віктор Ляшко. Однак, у “Слузі народу” голосів за таке призначення поки не вистачає.