UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада відмовилася позбавляти мандата депутата Журжія з "Самопопочі"

Журжій вирішив покинути парламент, але колеги його не підтримали.

Верховна Рада не стала достроково припиняти депутатські повноваження члена парламентської фракції "Самопомочі" Андрія Журжія, який написав заяву про складання мандата за власним бажанням. Проект відповідної постанови у п'ятницю, 5 жовтня, отримав лише 175 з 226 мінімально необхідних депутатських голосів.

При цьому парламент позбавив мандатів Тетяну Юзькову й Ірину Єфремову у зв'язку з їхнім переходом на роботу до Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, 21 червня народний депутат від "Самопомочи" Андрій Журжій написав заяву про складання депутатських повноважень.

Своє рішення Журжій пояснив тим, що, на його думку, в передвиборний рік Верховна Рада не наважиться на проведення важливих економічних реформ.

Він також констатував відкат в реформах, спрямованих на поліпшення інвестиційного клімату в країні. Зокрема, Журжій зазначив, що в Україні досі не проведені податкова і митна реформи, не запроваджено податок на виведений капітал замість податку на прибуток, не ліквідовано єдиний соціальний внесок і не знижено фіскальне навантаження на заробітну плату, а також не ліквідовано податкову міліцію та економічні департаменти СБУ та Національної поліції.

5 вересня регламентний комітет Ради затвердив подання Журжія про дострокове припинення депутатських повноважень.