UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада відмовилася повертати пенсії "обраним" працюючим пенсіонерам

Законопроект підтримали лише 178 народних депутатів з мінімально необхідних 226 голосів.

Верховна Рада України не підтримала законопроект №2554 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо відновлення гарантій пенсійного забезпечення виборним особам місцевого самоврядування та науковим працівникам)".

Законопроект підтримали лише 178 народних депутатів з мінімально необхідних 226 голосів.

Законопроектом пропонується не поширювати на посадові особи місцевого самоврядування, обрані або затверджені на виборні посади, тимчасову заборону на виплату призначених їм пенсій у період служби в органах місцевого самоврядування.

Документ передбачав виплату зазначеним особам пенсії в розмірі 85% призначеного розміру, але не менше 150% прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Після відмови прийняти законопроект, народні депутати відмовилися повернути його суб'єкту законодавчої ініціативи. За це рішення проголосували лише 199 народних депутатів.

Читайте також: Залишилися після "параду" в Донецьку важкі озброєння використовують для обстрілу Пісок – ІС

Раніше повідомлялося в Україні з 1 квітня 2015 року набрали чинності три закону про тимчасове обмеження пенсій працюючим пенсіонерам. Крім того, 21 травня Порошенко підписав закон про відновлення розміру пенсій працюючим вченим.