UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ухвалить рішення щодо ситуації в Білорусі: онлайн

Також депутати планують закріпити в регламенті новий графік роботи парламенту.

Під час пленарного засідання 15 вересня Верховна Рада планує ухвалити заяву щодо ситуації в Білорусі. Про це йдеться у порядку денному парламенту.

У першому читанні депутати планують розглянути законопроект №3553 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку”. Також у першому читанні Рада має розглянути №3915 “Про внесення зміни до статті 183 Кримінального процесуального кодексу України щодо права слідчого судді, суду не визначати розмір застави у кримінальному провадженні”.

Окрім того, за основу депутати розглянуть законопроект №3984 “Про внесення змін до Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях”.

У порядку денному йдеться про розгляд за основу законопроекту №3851 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій”.

У другому читанні парламент має розглянути проект закону №2228 “Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" щодо зменшення строку оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування”. Також у другому читанні депутати розглянуть законопроект №3608, який передбачає зміну графіку пленарних засідань Ради.

Також у другому читанні парламент має розглянути законопроект №1109 “Про внесення змін до деяких законів України щодо розширення переліку кредитних договорів, на які поширюється дія Закону України "Про споживче кредитування". Крім того, у другому читанні депутати розглянуть законопроект №3648 “Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові”.

Депутати також мають повторно розглянути законопроект №3640 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" з пропозиціями президента. 

Також у порядку денному йдеться про розгляд проекту постанови №3835 “Про Звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів для забезпечення населення Донецької області безперебійним водопостачанням”.

Читайте також: Рада повинна прийняти бюджет-2021 до 1 грудня - депутат

Нагадаємо, Україна і ще шість країн підтримали декларацію Європейського Союзу щодо виборів у Білорусі. 15 серпня Міністерство закордонних справ України офіційно відреагував на результати виборів у Білорусі. Через два дні МЗС України відкликав свого посла з Білорусі.

Також повідомлялося про те, що уряд України прийме рішення про можливе введення санкцій проти Білорусі. При цьому спочатку на Михайлівській хочуть побачити списку санкцій рішення по Білорусі.