UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо енергоефективності

Документ визначає основні засади державної політики у сфері забезпечення енергетичної ефективності.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №4507 «Про енергоефективність». Документ підтримали 270 народних депутатів.

«Законопроєкт розроблено з метою встановлення правових, економічних та організаційних засад діяльності у сфері забезпечення енергетичної ефективності, забезпечення здійснення енергоефективних заходів, які проводитимуться під час виробництва, транспортування, передачі, розподілу, постачання та споживання енергії», - йдеться у пояснювальній записці.

Документ пропонує визначити основні засади державної політики у сфері забезпечення енергетичної ефективності. Також проєкт закону передбачає визначення особливостей формування та виконання національних планів дій з енергоефективності.

У законопроєкті прописані підходи до формування стратегії забезпечення ефективності будівель. У документі також йдеться про засади забезпечення економії енергії в будівлях центральних органів виконавчої влади.

Крім того, документ пропонує визначити:

Читайте також: Рада провалила законопроєкти щодо призначення членів комісії з регулювання азартних ігор

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №3427 «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі».  Серед іншого, документ пропонує заборонити дискримінаційну рекламу. Крім того, в проєкті закону йдеться про те, що відповідальність за таку рекламу несе рекламодавець.