UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада спростила приєднання до газотранспортної або газорозподільчої системи

За прогнозами, закон повинен підвищити ефективність використання газової інфраструктури.

Верховна Рада прийняла закон №4578 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільчої системи». За закон проголосував 261 народний депутат, передає «Інтерфакс-Україна».

Документ вносить зміни в низку законів щодо деяких питань приєднання до газотранспортної або газорозподільчої системи. Ухвалення закону має спростити таке приєднання.

У пояснювальній записці йдеться про те, що закон дозволить підвищити ефективність використання газової інфраструктури та спростити процедури приєднання до газових мереж, якими володіють суб'єкти природних монополій.

«Планується внесення до Закону України «Про ринок природного газу» змін, спрямованих на скасування законодавчо встановленого обов'язкового поділу приєднання на типи, зміну підходів до визначення плати за приєднання, нормування строків виконання заходів з приєднання, захист заявників від протиправних дій та бездіяльності з боку операторів газотранспортної або газорозподільчої системи», - йдеться в пояснювальній записці.

Також документ впроваджує інструмент державного контролю за використанням ресурсів імпортованого природного газу та природного газу власного видобутку.

Читайте також: Рада змінила процедуру ліквідації банків

У першому читанні Верховна Рада прийняла закон 20 травня. Тоді документ підтримали 284 народних депутатів.