UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада спробує призначити двох суддів КСУ

Також у парламенті виступить голова Кабінету міністрів.

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді має виступити прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який відзвітує про ситуацію в Україні із коронавірусом та невідкладні заходи уряду щодо боротьби з COVID-19 в умовах її різкого поширення. Про це йдеться у порядку денному парламенту.

Також народні депутати планують розглянути у першому читанні законопроект №3031 «Про внесення зміни до Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду" щодо надання можливості приватизації житлового фонду, що перебуває в комунальній власності».

Крім того, у планах парламентарів призначити двох суддів Конституційного суду України.

У другому читанні депутати розглянуть проект закону №3642 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України».

Також у другому читанні парламентарі мають розглянути проект закону №3486 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)».

У порядку денному парламенту також йдеться про розгляд за основу законопроекту №3946 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальностіза викрадення, привласнення, збут, підроблення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, а також свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та/або використання завідомо підроблених таких документів».

Читайте також: Рада звільнила рятувальників ДСНС від строкової служби в армії

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект державного бюджету на 2021 рік. За документ проголосували 275 народних депутатів. Також Верховна Рада підтримала 275 голосами бюджетні висновки щодо законопроекту.

 Рада також ухвалила зміни до Бюджетного кодексу України, які були необхідні для підготовки державного бюджету на наступний рік. Щоправда депутатам довелося голосувати двічі, адже спочатку їм не вистачило одного голосу.