UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада сьогодні прийме присягу нових депутатів і розблокує закон про Фонд гарантування кредитів фермерам

Водночас в порядку денному цілий список законопроектів, які планують розглядати у турборежимі.

Верховна Рада України у вівторок, 16 листопада, прийме присягу від трьох нових депутатів, розблокує підписання законопроєкту про Фонд гарантування кредитів фермерам та включить до розгляду законопроект про виділення додаткових 2,5 млрд на «Велике будівництво» доріг.

Згідно з порядком денним першими прийматимуть присягу нові депутати. Ними стануть №140 у виборчому списку партії «Слуга народу» Сергій Кострійчук, який стане депутатом замість Ірини Верещук, а також переможці проміжних виборів на мажоритарних округах в Херсонській (округ №184) та Черкаській областях (округ №197) Сергій Козир та Віталій Войцехівський.

Потім депутати перейдуть до розгляду постанови від голови фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко  щодо скасування голосування щодо  законопроекту "Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві". Якщо постанову відхилять, це створить можливість для підписання закону та  введення його в дію.

У другому читанні парламентарії планують сьогодні розглянути :

У першому читанні запланований розгляд кількох законопроектів про судочинство (щодо територіальної юрисдикції місцевих судів, забезпечення належного повідомлення учасників судового процесу, зміни до адміністративного судочинства, правопорушення повноважень вищих спеціалізованих судів, нотаріальну діяльність та правотворчу діяльність). Також у порядку денному  в першому читанні зміни до закону "Про запобігання корупції" про поширення його дії на членів правління Фонду соціального страхування України, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Пенсійного фонду, членів Наглядової ради Пенсійного фонду та відповідних посадових осіб (№5881 та №5881-1).

Також депутати запланували включити до порядку денного та розглянути за скороченою процедурою законопроекти:

Читайте також: У Раді проведуть аудит: Стефанчук не має логічного пояснення щодо значної частини закупівель

Зазначимо, що під час години запитань до уряду 19 листопада Верховна Рада заслухає звіт уряду щодо ситуації на українсько-білоруському кордоні.