UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада скасувала туристичний збір для внутрішньо переміщених українців

Депутати прийняли в цілому відповідний законопроект.

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №3103 "Про внесення змін до статті 268 Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб". За документ у другому читанні проголосували 317 народних депутатів, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з прийнятим законом, платити туристичний збір не можуть громадяни, яких взяли на облік як внутрішньо переміщених осіб, якщо адреса їх фактичного місця проживання, зазначеного в довідці про взяття на облік, є адресою одного з місць проживання (ночівлі), визначених у пп. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПК.

Такими місцями можуть бути:

Також законопроект передбачає, що в підпункті 38.6 пункту 38 підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" буде вказано наступне: "При обчисленні оподатковуваної бази об'єктів нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичних осіб, контролюючим органом не враховуються об'єкти нерухомості, не є об'єктом оподаткування".

Читайте також: Рада призначила своїх представників в конкурсну комісію на адмінпосади САП

У першому читанні Верховна Рада прийняла законопроект під час засідання 1 вересня. Тоді за документ проголосував 341 народний депутат.