UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада рекомендувала уряду знизити тариф на електроенергію споживачам із 30-кілометрової зони атомних електростанцій

Народні депутати ухвалили відповідну постанову.

Верховна Рада ухвалила проэкт постанови №5382 “Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій”. Документ підтримали 311 народних депутатів.

Так, Верховна Рада рекомендувала уряду встановити для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, пільгову фіксовану ціну в розмірі 70% діючого тарифу для відповідної групи населення. Кабінет міністрів має це зробити невідкладно, протягом 14 календарних днів з моменту набрання чинності постанови.

Читайте також: Рада ухвалила закон щодо кредитування доступного житла для українців

Раніше новопризначений міністр енергетики Герман Галущенко заявив про те, що існує реальна можливість зменшити високі тарифи на електроенергію і газ для малозабезпечених людей. За його словами, ринок енергетичних послуг не повинен бути грою з нульовою сумою, коли один учасник енергогенерації виживає за рахунок знищення іншого, а також коли спекуляції з цінами виймають останні гроші з кишень пересічних громадян.

Водночас ціна на електроенергію для населення після 1 травня залишиться на рівні 1,68 коп. за кВт-од. Уряд продовжив механізм дії ПСО до 30 червня.