UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ратифікувала угоду між Україною та Канадою про спільне виробництво аудіовізуальних творів

Документ підтримали понад 300 народних депутатів.

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Канадою про спільне виробництво аудіовізуальних творів. Проект закону №0040 підтримали 318 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, ратифікація угоди має сприяти інтенсифікації міжнародної діяльності суб’єктів українського кінематографу у виробництві фільмів разом із іншими країнами.

Виконання угоди з української сторони мають забезпечувати Міністерство культури та інформаційної політики, а також Державне агентство України з питань кіно. Також виконання угоди має відбуватися в межах загального обсягу бюджетних призначень на відповідний рік. У пояснювальній записці вказано, що для цього не потрібні додаткові видатки з держбюджету України.

“У проекті Закону відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією. Громадська антикорупційна та антидискримінаційна експертизи проекту Закону не проводилися”, - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Рада ухвалила закон про технічний регламент на будівельну продукцію на ринку

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання Рада ратифікувала три правових договори між Україною та Марокко. Вони стосуються правової допомоги в цивільних та комерційних справах, правової допомоги у кримінальних справах та екстрадиції, а також передачі засуджених осіб.