UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада провалила законопроект про посилення РНБО

За президентський закон депутати дали лише 223 голоси. За повернення до голосування висловилися ті ж 223 депутати, зокрема проти виступила фракція "Самопоміч". У підсумку законопроект повернули на повторне друге читання 302 голосами.

Верховна Рада України не змогла з першої спроби прийняти у другому читанні президентський законопроект про посилення РНБО. "За" проголосували лише 223 народних депутатів, проти - 20. Утрималися - 42 депутати, не голосували ще 83 народних обранців.

Зокрема фракція "Блоку Петра Порошенка" дала 116 голосів "за". При цьому ще 7 її депутатів утрималися, а 10 не голосували. Ще 16 осіб були відсутні.

Проти виступив "Опозиційний блок" практично у повному складі присутніх (17 депутатів).

Депутати запропонували повернути законопроект на доопрацювання в Комітети, і повторно розглянути його у другому читанні в четвер, 25 грудня.

Спікер ВР Володимир Гройсман поставив пропозицію повернутися до розгляду законопроекту, оскільки до нього підійшли 4 депутати, які заявили, що вони не голосували. Проте дану ініціативу підтримали ті ж 223 депутати.

У результаті спікер змушений був поставити на голосування пропозицію повернути президентський законопроект на доопрацювання в профільний Комітет і потім винесення його на повторне друге читання. "За" проголосували 302 народних депутата.

послідує