UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада провалила голосування за законопроект про держгарантії для Укренерго

Законопроект навіть не змогли направити на доопрацювання.

Верховна Рада провалила законопроект №3960 “Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік". За документ проголосували 189 народних депутатів, при необхідних 226. За направлення законопроект в комітет на доопрацювання проголосували 204 депутати, а за направлення ініціатору проекта закону - 210 парламентарів.

“Прийняття проекту Закону дозволить залучити кредити міжнародних фінансових організацій на поповнення обігового капіталу суб’єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або передачі електроенергії в Україні, зокрема кредит Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту “Солідарна підтримка Укренерго”, - йдеться у пояснювальній записці.   

Зокрема, законопроект пропонує доповнити статтю 6 закону “Про Державний бюджет України на 2020 рік” новим напрямом надання державних гарантій за рішенням Кабінету міністрів. Ця зміна і має забезпечити виконання боргових зобов’язань суб’єкта господарювання державного сектору економіки, який працює у сфері виробництва та/або передачі електроенергії в Україні перед міжнародними фінансовими організаціями для підтримки його ліквідності та стійкості роботи. 

Нагадаємо, 3 вересня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №3659-д “Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо надання державних гарантій на портфельній основі та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом”. За документ у другому читанні проголосували 268 народних депутатів.