UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада просить Кабмін виідлити 300 млн грн на зарплати шахтарям

Гроші просять виділити з резервного фонду держбюджету.

Верховна Рада ухвалила постанову №6442 про звернення до уряду щодо виділення коштів із резервного фонду держбюджету для виплати заборгованості працівникам державних вугледобувних підприємств. Документ про виплату зарплати шахтарям підтримали 307 народних депутатів.

«Звернутися до Кабінету міністрів України з вимогою забезпечити виділення коштів з резервного фонду державного бюджету України на виплату заробітних плат працівникам державних вугледобувних підприємств у сумі 300 млн грн», - йдеться у постанові.

Читайте також: Стефанчук скликає позачергове засідання Ради через заборгованість перед шахтарями

Напередодні парламент прийняв за основу законопроєкт №5891-1, який стосується виділення з цьогорічного бюджету 2,4 млрд грн для виплати зарплат працівникам державних вугледобувних підприємств.

На початку місяця повідомлялося, що у Добропіллі Донецької області 90 гірників шахти «Алмазна» («Добропіллявугілля – видобуток») вирішили не підійматися на поверхню та не добувати вугілля, доки їм не виплатять зарплатний борг. Загальна заборгованість по державному підприємству «Добропіллявугілля – видобуток» перевищує 100 млн грн.