UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада проголосувала за вихід України з антимонопольного договору СНД

Проти такого рішення голосувала тільки ОПЗЖ.

Верховна Рада прийняла законопроект №0053 "Про вихід з Договору про проведення узгодженої антимонопольної політики". Документ підтримали 264 народних депутата, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вийти з Договору про проведення узгодженої антимонопольної політики, підписаного на засіданні Ради глав урядів держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав у м Москві 25 січня 2000 року і ратифікованої законом України від 16 січня 2003 року № 449-IV із застереженням. Цей Закон набирає силу з дня, наступного за днем його опублікування", - зазначено в тексті законопроекту.

При цьому за вихід з договору СНД голосували всі фракції і парламентські групи крім "Опозиційною платформи - За життя". ОПЗЖ віддала 7 голосів "проти".

Читайте також: Рада провалила голосування за вихід України з угоди СНД

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін прийняв рішення про припинення участі України в угоді про співпрацю в галузі ветеринарії, санітарної охорони територій держав - учасниць СНД і про створення Координаційної ради з карантину рослин держав СНД.

Крім того, уряд вирішив денонсувати сім міжнародних договорів, укладених в рамках СНД щодо авіаперельотів. Таке рішення уряд прийняв через порушення Росією авіапростору над анексованим Кримом.