UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада проголосувала за зміни в Земельний кодекс щодо планування використання земель

Депутати ухвалили у другому читанні відповідний законопроект.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект №2280 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель". За документ проголосували 320 народних депутатів.

Зокрема, проект закону вносить зміни до Земельного кодексу , Водного кодексу України, законів України "Про землеустрій", "Про регулювання містобудівної діяльності" та "Про Державний земельний кадастр". Так, пропонується запровадити можливість складання схем просторового планування території громади як інструменту комплексного управління у галузі використання земель громади, встановлення їх призначення, зонування території та визначення напрямів її збалансованого розвитку.

Згідно з пояснювальною запискою, документ дозволить:

- забезпечити сталий розвиток територій з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів;

- удосконалити управління у сфері містобудівної діяльності та землеустрою;

- спростить виконання топографо-геодезичних і картографічних робіт для потреб просторового планування;

- сприятиме розвитку автоматизованих систем управління ресурсами, комплексному збереженню повноцінного життєвого середовища, довкілля та культурної спадщини.

"Також, прийняття законопроекту дозволить забезпечити ефективне використання та охорону всіх земель у межах території ОТГ, залучати інвесторів, задовольняти земельні потреби своїх громадян тощо", - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Україна повинна вирішити, чи потрібні їй 90 тисяч шахтарів і податки вугледобувної галузі — Тімченко

Як повідомлялося, на цьому тижні депутати планують розглянути президентський законопроект №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Володимир Зеленський вніс його в Раду 9 червня.

Водночас у фракції "Слуга народу" впевнені, що прийняти документ в цілому зможуть тільки восени. За словами заступниці голови фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук, до проведення місцевих виборів жоден питання на референдум виноситися не буде.