UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада продовжить розглядати законопроект про гральний бізнес та проведе два позачергові засідання: онлайн

Під час одного із засідань депутати розглянуть законопроект, який дозволяє звільнити директора НАБУ без аудиту.

Під час засідання 14 липня Верховна Рада продовжить розглядати законопроект №2285-д "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор", який передбачає легалізацію грального бізнесу в Україні. Про це йдеться у порядку денному, опублікованому на сайті парламенту. 

До другого читання законопроекту депутати зареєстрували майже 3,5 тис. Правок. За словами, голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, ще лишилося розглянути 1,5 тис. Поправок. 

Окрім того, депутати мають зібратися на два позачергових засідання. На першому з них парламентарі мають розглянути шість законопроектів. Серед них проект закону №3615 "Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" (щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами). Також депутати мають розглянути законопроект №2524 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців. 

У порядку денному другого позачергового засідання вказано лише одне питання. Зокрема, депутати мають розглянути законопроект №3133 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності протидії корупції в окремих правоохоронних та інших державних органах”. Відповідний документ після ухвалення дозволить звільнити керівника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника без проведення аудиту НАБУ. 

Читайте також: Рада планує посилити відповідальність за водіння в нетверезому вигляді

30 червня Верховна Рада почала розглядати законопроект №2285-д про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор. У першому читанні депутати ухвалили законопроект в січні цього року.   

За словами спікера парламенту Дмитра Разумкова, при розгляді зазначеного законопроекту неможливо застосувати скорочену процедуру. Спікер висловив сподівання, що документ розглянуть за кілька днів. Однак депутати розглядатимуть проект закону вже другий пленарний тиждень. 

У свою чергу перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив про те, які норми законопроекту вже змінили в процесі розгляду правок